Bejárati ajtó beépítési útmutató

Bejárati ajtó beépítési útmutató - karbantartási útmutató - garancia

1. BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

A megvásárolt nyílászáró beépítését minden esetben szakemberrel célszerű elvégeztetni. Az alábbiakban részletes képpel és útmutatással igyekszünk segíteni a beépítést végző munkáját. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a leírtaktól eltérő, szakszerűtlen beépítésből eredő esetleges meghibásodásokért a forgalmazó nem vállal felelősséget. Szereljük fel a csomagban található kilincset és a másodzár címkét a beépítendő ajtóra!

1. Ellenőrizzük, hogy a falnyílás mérete azonos-e a beépítendő ajtó méretével. Mit jelent ez? Ha a vásárolt ajtó “N” mérete 100x210 cm, akkor a nyílás méretnek legalább ekkorának kell lennie! Ebben az esetben ugyanis két oldalt és felül -2 cm az elhelyezési hézag, illetve a hőszigetelő hab helye. Ügyelni kell arra, hogy az elhelyezési hézag 3-4 cm-nél több ne legyen! Ebben a vastagságban ugyanis a tömítő hab viselkedése megváltozik.

2. Az ajtót behelyezzük a falnyílásba, majd elvégezzük a pontos szintezést (a megfelelő magassági pozíciót és a vízszintezést a tok alá tett alátétekkel érjük el). A tokalsó magasságban a végleges padlóvonalra kell hogy kerüljön.

3. Ezt követően a felső sarkokon ékeléssel rögzíteni kell ideiglenesen a tokot. KÖZÉPEN ÉKELNI TILOS! A felső sarokpontok ki-be mozgatásával a tokot pontosan függőlegesbe állítjuk.

4. A vízszint és függőleges folyamatos ellenőrzése mellett a tokrögzítőket a falhoz fúrva rögzítjük a tokot a pántok oldalán. Ezután rögzítjük a zár oldalán az alsó pontot. (Rögzítéshez a egységcsomagban található dűbeleket használunk). Ha a beállítások a rögzítés folyamán nem mozdultak el, zárjuk az ajtót; ha minden szintezés és beállítás tökéletesen sikerült, az ajtószárny akadálymentesen kell, hogy működjék! A zár oldalán, a tok felső részét (amit még nem rögzítettük meg) állítsuk be úgy, hogy az ajtólap tökéletesen párhuzamosan érjen össze a tokkal. Ezután rögzítjük a tok felső és középső pontokat.

5. Ha a szerkezet akadálymentesen működik, akkor végezhető el a hőszigetelő, purhabos hézagtömítés. A hab dobozán erre vonatkozólag találunk utasítást. Ha a felesleges hab levágásra került, gondoskodni kell a vágott felület vízzárásának biztosításáról sziloplaszttal vagy szegélyezés útján. A dűbelvezető lyukakat a tok belső részén, az egységcsomagban található kupakokkal zárjuk le.

FONTOS! BEÉPÍTÉS UTÁN A VÍZ BEJUTTATÁSÁVAL JÁRÓ MUNKÁLATOK, (PL. VAKOLÁS, BETONOZÁS) ESETÉN GONDOSKODNI KELL A HELYISÉG MEGFELELŐ SZELLŐZTETÉSÉRŐL, HOGY A NEDVESSÉG MIELŐBB ELTÁVOZHASSON! AZ ILYEN NEDVESSÉG OKOZTA HIBÁKÉRT A GYÁRTÓ NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET !

3. KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

A vasalatelemek, egymáson csúszó, mozgó alkatrészeit, zárakat félévente műszerolaj finomságú olajjal át kell kenni! A tisztítást, mosószeres, porszemcse nélküli nedves törlőkendővel lehet elvégezni. Ha az ajtót és környezetét nagy mennyiségű víz éri, gondoskodjon a helyiség megfelelő szellőztetéséről, hogy a nedvesség minél előbb elpárologjon! TILOS AZ AJTÓ FELÜLETÉN NITRÓ ALAPÚ TISZTÍTÓSZEREKET HASZNÁLNI!!

4. GARANCIA

1 év teljes körű garancia (mechanikai, felületi, beépítési).

A garancia csak az Best Door Magyarország Kft. beépítő csapat munkája esetén érvényes, külsős szállítók vagy ismeretlen beépítők által okozott szállítási és beépítési károsodás, rongálás és nem célszerű használata esetén a garancia megszűnik.

Angyalföldi bemutatóterem

Best Door Magyarország Kft.

1134 Budapest, Rózsafa u. 1.

Bemutatóterem: 
Pràvitz Krisztina Patrícia
Both Ferenc
sales@bestdoor.hu I 06(20) 340-88-66 

Rendeléssel kapcsolatban:
Pràvitz Krisztina Patrícia
Both Ferenc
iroda@bestdoor.hu I 06(70) 513-50-61

Pénzügy: 
Both György
bestdoor.szamlazas@gmail.com

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Bemutatótermi nyitvatartás

Hétfő: 10 - 17
Kedd: 8 - 16
Szerda: 10 - 17
Csütörtök: 11 - 19
Péntek: 8 - 14
Szombat: 10 - 13
Vasárnap: zárva